Glad Påsk-produktion!

Produktionen för Bästa Biennalen 2017 är i full gång! Det blir bland annat allt från ny skrud till webbsidan till KAOS-gympapåsar och konstpedagogiska kort. Håll utkik! #bästabiennalen

I övrigt, dags för lite ledigt. Glad Påsk!

Maps.

För ett tag sedan fick jag i uppdrag av Lunds Turistbyrå att illustrera och formge en karta till deras projekt "Lund till fots". Jag har länge samarbetat med Lunds Turistbyrå i en rad olika projekt och det är alltid lika roligt och givande.

Älska dina sidoprojekt!

Förra helgen åkte jag och en av mina bästa vänner över till Köpenhamn för lite inspirations-boost på det årliga eventet We love graphic design. Vi fick med oss en och annan fin insikt (+ en gullig poster). Bland annat: ge kärlek till dina sidoprojekt! Ibland är det bra att flytta fokus och behöver inte innebära procastination. Dvs att du skjuter upp det arbete du egentligen ska göra, eller visst kan det vara så men skit i det! Det ena kan inspirera och ge kraft åt det andra. Sidoprojekt kan knoppa av sig i nya projekt, samarbeten, insikter och upplevelser. Att arbeta som frilansande formgivare och musiker innebär ett konstant flöde av sidoprojekt. På gott och ont. Stort som smått. Men en klar favorit är när jag får formge musik. Skivomslag, konsertaffischer, back-drops etc eller som här: band-tishor! Den här gjorde jag till mitt band Arre! Arre! inför sommarens spelningar.

No Tinder lovin.

När min kära Dempe öppnade sin tatueringsstudio i Malmö  för ett par år sedan så fick han blommor av en av sina stammiskunder. Dessa blommor var köpte hos en viss florist i stan, som när kunden i fråga gled in, insåg att det där är ju kärleken i hens liv. Kärlek vid extremt mycket första ögonkastet och så vidare. På måndagmorgon hängde nämnda florist på låset hos tatueraren. Floristen bad om stammiskundens nr. Mod! De är nu käraste sedan ett par år tillbaka och för att sluta cirkeln så har tatueraren och jag knåpat ihop deras bröllopsinbjudan. Handtypo och tattooillustration. I sommar gifter dom sig på Bullerbyns ängar! Jag vet att det är sällsynt men det är ju jäkligt romantiskt!

Backdrop Miriam Bryant.

Det där med musik och formgivning är ju en favorit. Särskilt i kombination. Det är grymt kul att göra artwork för artister! Affischer, skivomslag, backdrops etc. Att förmedla musiken i formen. Love it! Jag fick i uppdrag av United Stage att illustrera och formge en backdrop till Miriam Bryant och hennes vårturné. GBG skyline. Cool och grymt begåvad artist! Det där med storformat kan vara klurigt ibland men det är alltid mäktigt att se sin formgivning på 6x10 meter. Sen har vi ju det där med bilden på bilden men ja ni fattar känslan. Kul med storformat!

Ett signum.

Det var dags att uppdatera visitkortet. Har haft samma i fem år och de i plånboken börjar bli lite kantstötta. En har inte så mycket tid att utveckla det egna varumärket som kanske hade varit önskvärt. Det där med skomakarens barn osv. Jag har ju även förvånansvärt lite tatueringar för att nästan vara gift med en tatuerare. Men snart så!

Manifestgalan!

Wawawiwa! Mitt band Arre! Arre! fick en mycket fin utmärkelse i fredags. Vi vann Årets Punk på Manifestgalan 2016, SOM - Svenska Oberoende Musikproducenters pris:
Årets vinnare har stormat den svenska punkscenen med känsla, intelligens och självklar attityd. Med intensitet och skarpa texter, översköljt av energiska gitarrer, är deras debutalbum en oemotståndlig punkgodispåse med hårda såväl som mjuka bitar.
Årets vinnare i kategorin punk/hardcore är: Arre! Arre! – A.T.T.A.C.K.
Arre! Arre! – A.T.T.A.C.K (Rundgång Rekords)

Manifestgalan var ju även mycket tjusigt förpackad av designproffsen på Skogen.
Kolla in: skogengrafiskform