Manifestgalan!

Wawawiwa! Mitt band Arre! Arre! fick en mycket fin utmärkelse i fredags. Vi vann Årets Punk på Manifestgalan 2016, SOM - Svenska Oberoende Musikproducenters pris:
Årets vinnare har stormat den svenska punkscenen med känsla, intelligens och självklar attityd. Med intensitet och skarpa texter, översköljt av energiska gitarrer, är deras debutalbum en oemotståndlig punkgodispåse med hårda såväl som mjuka bitar.
Årets vinnare i kategorin punk/hardcore är: Arre! Arre! – A.T.T.A.C.K.
Arre! Arre! – A.T.T.A.C.K (Rundgång Rekords)

Manifestgalan var ju även mycket tjusigt förpackad av designproffsen på Skogen.
Kolla in: skogengrafiskform

Bästa Biennalen magasin.

En konstfestival för barn, unga och andra nyfikna | Bästa Biennalen 2105, gick av stapeln i höstas. Vi på Bon Voyage tog fram det övergripande konceptet för hela festivalen och det knoppade av i allt från en webbsida till stop motion-film och ett tjockt festivalmagasin samt en hel del annat marknadsföringsmaterial. Ett fantastiskt roligt projekt där jag har arbetat som övergripande art director, grafisk formgivare och illustratör. Här kommer lite bilder på det färdiga magasinet!

GULD, Frank Turner och ohållbarhet.

P3guld var mäktigt! Pompa, konfetti och rysskyla! Nu är det back to work. Jag formger affischer för bokningsbolaget tillika konsertarrangörerna FKP Scorpio. Senaste i ordningen är Frank Turner. Här ser ni en skiss på nämnda punkare.

Som musiker så jobbar en mest kvällar och helger. Som formgivare jobbar en mest dagtid och finns tillgänglig lite när som. Som mamma jobbar en dygnet runt. Sömnen är för tillfället en sällsam fågel. Det är januari och svenskarna ligger i topp vad gäller kaffekonsumtion i världen. Det känns rimligt just idag men säkerligen ohållbart i längden. Lyssnar på Johan Rockström och oroar mig.
P3 GULD och MANIFEST Arre! Arre!

2016 börjar bra! Jag spelar trummor i riotgirrrl-surfpunkbandet Arre! Arre! från Malmö. Vi är nominerade till P3 GULD i år i kategorin Årets rock. Det är hur grymt som helst och på lördag går galan av stapeln på Scandinavium i Göteborg! Som grädde på guldmoset så kan vi idag även annonsera att vi är nominerade till årets Manifest i kategorin punk! Manifestgalan uppmärksammar och premierar den bästa oberoende musiken i Sverige. Jag ser fram emot vårens och sommarens spelningar!

Lyssna på oss på Spotify eller här: arrearre.bandcamp.com

A BIT BACK TO WORK.

Har börjat samarbeta med konsert- och festivalarrangörerna FKP Scorpio. Känns extra bra att inleda med att formge en turnéaffisch för ett band från Malmöscenen, som i min mening konstant levererar nya grymma och intressanta band!

 

Vacation, all I ever wanted.

Jag säger som The Go–Go´s: Vacation, all I ever wanted Vacation, had to get away. Nu drar jag med familj och katt till sommarstugan!

Lyfta tungt.

Jag gillar att träna. Det gjorde jag inte innan, tills jag lyfte min första kettlebell på Viljan Träningsklubb i Malmö. Svettigt, tungt, roligt med funktionell enkel träningsutrustning. Som en hyllning till Viljan och träningsformen samt chansen att damma av lite gamla screentrycksfärdigheter så gjorde jag en serie Kettlebells-T-shirts under namnet Pow! En färg för varje vikt. Eko-tisha i rosa, blått, gul, lila, grön, orange och röd.

WOODS UP!

Förutom Alarmform och Bon Voyage så har jag en del andra mindre projekt. När jag inte är på kontoret så hänger jag gärna i replokalen eller i verkstan här på Möllan, som jag delar med Dempe Tatuerare en trappa upp. www.dempe.se Där tillverkar jag bland annat smycken av återvunnet trä, mestadels i teak, ek och ask. Kollektionen heter Woods Up! och är ett litet sustainable projekt. Om en är intresserad av en trädiamant så går det fint att beställa via mail.

Handtypografi.

Att handtypografera är en favorit! Jag har en kärlek till det analoga i designprocessen. Oftast går steget från penna och papper till datorn alldeles för snabbt, i tron att det skyndar på processen. Vilket det oftast inte gör för min del. Det var därför väldigt givande och roligt att utföra uppdraget åt Lunds kommun. Att handtypografera och illustrera ett antal peppande budskap.