Handritat skivomslag - done!

Ett så gott som helt handgjort omslag, sleeve och label för punkrockbandet ESND. 7" singel på gul och vit vinyl. Nu är den tryckt, klar och levererad. Skivbolag och band släpper mer och mer bara digitala släpp så det är alltid fint att få hålla musiken och jobbet en lagt ner i handen och inte bara skåda det på skärmen.

alarmform-esnd-cover.jpg
alarmform-esnd-cover-vinyl.jpg

Älska dina sidoprojekt!

Förra helgen åkte jag och en av mina bästa vänner över till Köpenhamn för lite inspirations-boost på det årliga eventet We love graphic design. Vi fick med oss en och annan fin insikt (+ en gullig poster). Bland annat: ge kärlek till dina sidoprojekt! Ibland är det bra att flytta fokus och behöver inte innebära procastination. Dvs att du skjuter upp det arbete du egentligen ska göra, eller visst kan det vara så men skit i det! Det ena kan inspirera och ge kraft åt det andra. Sidoprojekt kan knoppa av sig i nya projekt, samarbeten, insikter och upplevelser. Att arbeta som frilansande formgivare och musiker innebär ett konstant flöde av sidoprojekt. På gott och ont. Stort som smått. Men en klar favorit är när jag får formge musik. Skivomslag, konsertaffischer, back-drops etc eller som här: band-tishor! Den här gjorde jag till mitt band Arre! Arre! inför sommarens spelningar.

Bästa Biennalen magasin.

En konstfestival för barn, unga och andra nyfikna | Bästa Biennalen 2105, gick av stapeln i höstas. Vi på Bon Voyage tog fram det övergripande konceptet för hela festivalen och det knoppade av i allt från en webbsida till stop motion-film och ett tjockt festivalmagasin samt en hel del annat marknadsföringsmaterial. Ett fantastiskt roligt projekt där jag har arbetat som övergripande art director, grafisk formgivare och illustratör. Här kommer lite bilder på det färdiga magasinet!

Lyfta tungt.

Jag gillar att träna. Det gjorde jag inte innan, tills jag lyfte min första kettlebell på Viljan Träningsklubb i Malmö. Svettigt, tungt, roligt med funktionell enkel träningsutrustning. Som en hyllning till Viljan och träningsformen samt chansen att damma av lite gamla screentrycksfärdigheter så gjorde jag en serie Kettlebells-T-shirts under namnet Pow! En färg för varje vikt. Eko-tisha i rosa, blått, gul, lila, grön, orange och röd.

Handtypografi.

Att handtypografera är en favorit! Jag har en kärlek till det analoga i designprocessen. Oftast går steget från penna och papper till datorn alldeles för snabbt, i tron att det skyndar på processen. Vilket det oftast inte gör för min del. Det var därför väldigt givande och roligt att utföra uppdraget åt Lunds kommun. Att handtypografera och illustrera ett antal peppande budskap.

I love typo!

Alarmform är en del av designbyrån Bon Voyage. Vi har tagit fram ett koncept för Bästa Biennalen som bygger på en glad och uttrycksfull form med möjlighet att förvandlas och spridas. Som känns kaxigt, tar plats och syns. Vi tror på idén att bygga identiteter som är tillåtande snarare än statiska, som får växa. Grundformerna i logotypen blev bland annat till ett mönster och även till ett eget Bästa Biennalen-typsnitt. Roligt! Den tekniska biten, att göra typsnitt av mina former hjälpte proffset Kajsa Nilsson till med. Kolla in www.kajsanilsson.se