Friformsrörelsejazz

Visuell identitet för Medi med tillhörande logotype, färgskala, typografi och grafiska element. Medi är en normbrytande duo från Malmö som spelar friformsrörelsejazz med mycket improvisation, rytm och glädje där mottot är att allt kan bli musik. Utöver livespelningar så spelar Medi även barnföreställningar som de turnerar runt med. Ett väldigt roligt uppdrag! Kolla in Medi och deras inspirerande verksamhet @mediduo

alarmform-medi-visuell-identitet-5.jpg
alarmform-medi.jpg
alarmform-medi-press.jpg

Manifestgalan!

Wawawiwa! Mitt band Arre! Arre! fick en mycket fin utmärkelse i fredags. Vi vann Årets Punk på Manifestgalan 2016, SOM - Svenska Oberoende Musikproducenters pris:
Årets vinnare har stormat den svenska punkscenen med känsla, intelligens och självklar attityd. Med intensitet och skarpa texter, översköljt av energiska gitarrer, är deras debutalbum en oemotståndlig punkgodispåse med hårda såväl som mjuka bitar.
Årets vinnare i kategorin punk/hardcore är: Arre! Arre! – A.T.T.A.C.K.
Arre! Arre! – A.T.T.A.C.K (Rundgång Rekords)

Manifestgalan var ju även mycket tjusigt förpackad av designproffsen på Skogen.
Kolla in: skogengrafiskform

Lyfta tungt.

Jag gillar att träna. Det gjorde jag inte innan, tills jag lyfte min första kettlebell på Viljan Träningsklubb i Malmö. Svettigt, tungt, roligt med funktionell enkel träningsutrustning. Som en hyllning till Viljan och träningsformen samt chansen att damma av lite gamla screentrycksfärdigheter så gjorde jag en serie Kettlebells-T-shirts under namnet Pow! En färg för varje vikt. Eko-tisha i rosa, blått, gul, lila, grön, orange och röd.

WOODS UP!

Förutom Alarmform och Bon Voyage så har jag en del andra mindre projekt. När jag inte är på kontoret så hänger jag gärna i replokalen eller i verkstan här på Möllan, som jag delar med Dempe Tatuerare en trappa upp. www.dempe.se Där tillverkar jag bland annat smycken av återvunnet trä, mestadels i teak, ek och ask. Kollektionen heter Woods Up! och är ett litet sustainable projekt. Om en är intresserad av en trädiamant så går det fint att beställa via mail.

I love typo!

Alarmform är en del av designbyrån Bon Voyage. Vi har tagit fram ett koncept för Bästa Biennalen som bygger på en glad och uttrycksfull form med möjlighet att förvandlas och spridas. Som känns kaxigt, tar plats och syns. Vi tror på idén att bygga identiteter som är tillåtande snarare än statiska, som får växa. Grundformerna i logotypen blev bland annat till ett mönster och även till ett eget Bästa Biennalen-typsnitt. Roligt! Den tekniska biten, att göra typsnitt av mina former hjälpte proffset Kajsa Nilsson till med. Kolla in www.kajsanilsson.se

Jag är med blog!

Nått år, ny webb! Har efter flera års scrollande i sidled lyckats launcha en ny webbsida, med blog dessutom. Tack vare min gamla kollega www.lassez.se. Nya spännande uppdrag på gång och ljusare tider. Good times! Jag är en del av designbyrån Bon Voyage i Malmö. Vi håller just nu med pågående produktion för Bästa Biennalen 2015, på uppdrag av Moderna Museet Malmö. Bästa Biennalen är en konstfestival för barn, unga och andra nyfikna i Skåne. Vi har tagit fram ett övergripande koncept för festivalen. Där vi bland annat har gjort en stop motion film. Kolla in!