Bästa Biennalen

BB! Jag har tidigare tagit fram koncept och visuell identitet till Bästa Biennalen, tillsammans med Bon Voyage, back in the Malmö days. När jag drev designstudio tillsammans med ett gäng andra kreatörer. Nu var det dags att uppdatera logotypen inför 2023 och addera ett extra B, deras tvilling-B. Det är ju ändå BÄSTA Biennalen. Så glad för detta mångåriga samarbete!

Bästa Biennalen är en konstfestival för barn och unga, där du kan uppleva och skapa konst tillsammans med andra. Biennalen sker vartannat år, har sin grund i Skåne och sitt säte på Ystads konstmuseum, men finns nu i hela sex regioner i södra Sverige. De verkar för det tillgängliga och inkluderande konstrummet för alla åldrar. Kolla in deras fantastiska arbete - www.bastabiennalen.se

FLODEN MÅSTE FLYTA

Floden måste flyta. Jag har gjort en konstbok till konstnär Ella Tillema! Så roligt projekt! I samarbete med Julia Björnberg/Ystads konstmuseum och Ella Tillema. Art direction, grafisk form och produktion av boken. I helgen var det vernissage och boksläpp!

flodenmasteflyta_ella_tillema_alarmform5.jpg
flodenmasteflyta_ella_tillema_alarmform4.jpg
flodenmasteflyta_ella_tillema_alarmform3.jpg
flodenmasteflyta_ella_tillema_alarmform.jpg

Animation | Rörlig grafik

Har ett nytt favoritprogram i Adobe-sviten som jag håller på och lär mig: After Effects. Så roligt att göra sin grafik och illustration rörlig! Även mönster och strukturer. Motion graphics efterfrågas idag i större utsträckning och är en viktig del i kommunikationen för många företag och organisationer. Utvecklande att tänka i andra banor i den kreativa processen.

Test MN_1.gif

No Tinder lovin.

När min kära Dempe öppnade sin tatueringsstudio i Malmö  för ett par år sedan så fick han blommor av en av sina stammiskunder. Dessa blommor var köpte hos en viss florist i stan, som när kunden i fråga gled in, insåg att det där är ju kärleken i hens liv. Kärlek vid extremt mycket första ögonkastet och så vidare. På måndagmorgon hängde nämnda florist på låset hos tatueraren. Floristen bad om stammiskundens nr. Mod! De är nu käraste sedan ett par år tillbaka och för att sluta cirkeln så har tatueraren och jag knåpat ihop deras bröllopsinbjudan. Handtypo och tattooillustration. I sommar gifter dom sig på Bullerbyns ängar! Jag vet att det är sällsynt men det är ju jäkligt romantiskt!

Handtypografi.

Att handtypografera är en favorit! Jag har en kärlek till det analoga i designprocessen. Oftast går steget från penna och papper till datorn alldeles för snabbt, i tron att det skyndar på processen. Vilket det oftast inte gör för min del. Det var därför väldigt givande och roligt att utföra uppdraget åt Lunds kommun. Att handtypografera och illustrera ett antal peppande budskap.